marți, 29 septembrie 2009

Incepe Show-ul

1 octombrie 2009 ... data de start a campionatului nord-american de hochey, NHL


Sezonul 2009-10 din NHL va fi cel de-al 92-lea din istoria sa si al 100-lea sezon de la infiintarea vechii ligi NHA (National Hochey Association). Sezonul regulat incepe la 1 octombrie si tine pana la 12 aprilie 2010, urmat de play-off, care tine si el pana la inceputul lunii iunie. Va fi si o pauza in intersezon, din 15 pana in 28 februarie, pentru a permite jucatorilor convocati la nationale, sa participe la Jocurile Olimpice de la Vancouver. Tot din acesta cauza s-a renuntat la disputerea All-Star Game-ului.

Salary Cap

Salary-Cap-ul a inregistrat o crestere minora fata sezonul acesta. A fost setat la 56.8 mil. $, cu 100.000 de $ mai mare fata de sezonul anterior. Totodata s-a stabilit si plafonul salarial la 40.8 mil $.

Entry Draft

Entry Draft-ul s-a tinut in 26 si 27 iunie la Bell Center, Montreal.

Victoria Cup

Victoria Cup se va disputa la Zurich, in Elvetia pe 29 septembrie 2009, chiar inaintea primelor meciuri din sezonul regulat. In PostFinance Arena se vor infrunta castigatoarea Champions Hockey League, Zurich Lions si Chicago BlackHawks, finalista in Conferinta de Vest a NHL.

NHL Premiere

Patru echipe (Detroit Red Wings, Chicago BlackHawks, Florida Panthers si Saint Louis Blues), vor incepe sezonul regulat in Europa. Detroit va juca cu St. Louis in Stockholm, Suedia la arena Ericksson Globe, iar Chicago va juca cu Florida in Helsinki, Finlanda, la Hartwall Arena. Meciurile se vor disputa pe 2 si 3 octombrie. Este a doua oara cand Suedia gazduieste un meci din sezonul regulat al NHL, si al treilea sezon in care se joaca meciuri din NHL pe taram european. Fata de anii precedenti, niciunul din aceste doua meciuri nu va fi partida inaugurala, pentru ca sezonul incepe pe 1 octombrie, peste ocean.

Winter Classic

Winter Classic se va disputa pe 1 ianuarie 2010, pe Fenway Park, in Boston, Massachusetts, intre echipele Boston Bruins si Philadelphia Flyers.

Alte evenimente

Colorado Avalanche a retras tricoul cu numarul 19 a lui Joe Sakic
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hochei pe gheată - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!