sâmbătă, 13 iunie 2009

Pittsburgh Penguins a cucerit Cupa Stanley


Pittsburgh Penguins a câştigat Cupa Stanley pentru a treia oară în istorie, după ce s-a impus cu scorul general de 4-3 în faţa campioanei en-titre, Detroit Red Wings.
"Pinguinii" au învis în partida decisivă disputată pe "Joe Louis Arena", scor 2-1, şi au răzbunat astfel înfrângerea din sezonul trecut, când cei de la Red Wings s-au impus după şase meciuri.Prin victoria de aseară, trupa din Pittsburgh a devenit a doua echipă din NHL care a reuşit să întoarcă soarta unei finale după două înfrângeri în primele partide, egalând astfel performanţa celor de la Montreal Canadiens, din 1971.
Maxime Talbot a fost eroul "pinguinilor" în jocul şapte, acesta reuşid să înscrie ambele goluri ale echipei sale, în a doua repriză. Goalkeeperul Marc-Andre Fleury, omul-cheie în partida a şasea, a avut de asemenea o evoluţie apreciată, acesta reuşind 23 de intervenţii decisive. Pentru Detroit, înfrângerea de aseară a fost abia a doua suferită pe propriul teren în acest play-off.
"Este un vis devenit realitate, mai mult decât îmi puteam imagina!" a declarat căpitanul Sidney Crosby în momentul în care i-a fost înmânată Cupa Stanley.
Pittsburgh Penguins devine prima echipă după Edmonton, în urmă cu 25 de ani, care câştigă Cupa Stanley, la un an după ce a pierdut finala.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hochei pe gheată - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!